SAT>IP


Satelitska TV v vašem žepu.


Ko slišite “satelitska TV”, najbrž najprej pomislite na TV sprejemnik
v vaši dnevni sobi,redko pa na mobilni telefon ali tablični računalnik.
Vendar je natanko tako videti bližnja prihodnost. 

Televizija povsod – v spletu

Po navadi televizijo gledamo v dnevni sobi ali spalnici, vendar se bodo te navade v bližnji prihodnosti korenito spremenile – morda si bomo zaželeli nogometno tekmo gledati med pečenjem na žaru na terasi. To je naloga novega komunikacijskega protokola Sat>IP, ki TV signal s satelita spremeni v protokol IP. Zato lahko televizijo gledate na kateri koli napravi z internetno povezavo.


 
Podobno kot omrežje Wi-Fi, se spremenjen satelitski TV signal prenaša po vsem stanovanju, s čimer kjer koli poskrbi za dostop preko pametnega telefona, tabličnega računalnika, prenosnika, igralne konzole ali katere koli druge naprave z IP-naslovom in zaslonom.
Potreben ni noben drug kabel več – potrebujete le oddajnik. Oddajnik lahko poskrbi za istočasno povezanost z več napravami, pri čemer uporabniki neodvisno drug od drugega gledajo vsak svoj različen kanal. SAT>IP prav tako zagotavlja prenos TV signala preko navadnih električnih vtičnic. Po hišnem omrežju se lahko hkrati prenese od štiri do osem kanalov – in seveda v vrhunski kakovosti.

Ustvarjamo standarde

Naše podjetje deluje kot koordinator iniciative SAT>IP, ki vključuje operaterje TV postaj, operaterje prenosnih platform, pa tudi proizvajalce strojne opreme. Naš cilj je ustvariti poenoten standard, pripravljen za vstop na tržišče. Julija 2012 smo objavili potrditev prvega pretvornika SAT>IP, ki ga je izdelalo podjetje Inverto Digital Labs.
Zahvaljujoč njegovi sposobnosti zagotavljanja dostopa do kakovostnega signala in veliki količini vsebine preko številnih platform, tehnologija SAT>IP v sprejem satelitskih signalov vnaša pravo revolucijo. No bo vam treba dolgo čakati, da boste lahko uživali v njenih prednostih, saj se uvedba tega formata za širše tržišče pričakuje med olimpijskimi igrami 2016.