3D TV


To ste že doživeli v kinu – sliko tako realistično, da ste začutili, kako bi se lahko dotaknili ljudi in predmetov, ki jih gledate.
3D doživetje prihaja zdaj tudi v vašo dnevno sobo!


V nedeljo, 31. januarja 2010, manj kot šest let po prvem evropskem oddajanju HDTV, se je zgodila svetovna premiera javnega oddajanje 3DTV. Obiskovalci devetih izbranih barov v Londonu, Manchestru, Cardiffu, Edinburghu in Dublinu so imeli priložnost, da so si prvič v 3D ogledali prenos športne tekme – britanska TV postaja je prek satelita Astra na položaju 28.2ºE v 3D oddajala tekmo prve angleške nogometne lige med ekipama Manchester United in Arsenal.

Privlačnost 3D-ja je očitna. Avatar, zadnji film režiserja Jamesa Camerona, je pritegnil neverjetno število gledalcev, tržni analitiki pa predvidevajo, da bo apetit gledalcev po 3DTV bil prav tako velik.

SES Astra resno jemlje pomembno vlogo razvoja oddajanja 3D v prihodnosti. Maja 2010 je v času mednarodnega sejma Anga Cable Show 2010, ki se je odvijal v nemškem Kölnu, začel na položaju 23.5°E oddajati prvi brezplačni demo kanal 3D.

Da bi lahko začeli uživati v Astra 3D demo kanalu, boste potrebovali ustrezen 3D TV sprejemnik, 3D-očala in sprejemnik HD. Lahko uživate v izjemno kakovostnem športnem, glasbenem in zabavnem 3D programu.