HDTV


Nekaj besed o televiziji HD.


HDTV (High Definition Television) je kratica za TV kanale v visoki definiciji. TV slika je ostra in njena ločljivost je petkrat večja od standardne TV. HDTV prinaša v vašo dnevno sobo osupljivo doživetje avanture kot v kinu, skupaj z izjemno kakovostjo zvoka. Na teh straneh boste izvedeli več o HDTV-ju.

Klasično televizijsko sliko sestavlja ogromno drobnih pik. Če bi takšno sliko gledali na ekranu velikih dimenzij, bi izgubila ostrino in bi bila delno motna. V nasprotju s tem slika na kanalu z visoko definicijo (HD) obdrži ostrino in vam omogoča uživanje v največjih podrobnostih. Pri gledanju programov v kakovosti HD imate občutek, "da ste zares tam". HDTV svetu prinaša popolnoma novo dimenzijo resničnosti in omogoča res vznemirljivo doživetje. Barve so bogate, slika ima ogromno podrobnosti in zvok je veliko bolj intenziven. Ne glede na to, katere programe spremljate, je HDTV najbolj revolucionarna stvar v oddajanju televizijskega signala vse od izuma barvne televizijske slike. Preizkusite in se prepustite užitkom.

HDTV prinaša sliko s širino in višino v razmerju 16:9 ter številom pik (pikslov) 1920 x 1080, včasih tudi 1280 x 720. Prvi od omenjenih formatov prikazuje sliko s 1080 vrsticami, medtem ko ima za primerjavo danes najbolj uporabljeni format PAL samo 576 vrstic, kar pomeni, skoraj dvakrat več. K temu je treba prišteti tudi površino zaslona, ki je skoraj petkrat večja.

Na napravah poiščite logotipe, ki jamčijo kakovost HD