Digitalizacija


Najlažji način za sprejem digitalnih TV oddaj je prek satelita.


Tako, kot so CDji prevladali nad vinilnimi ploščami in digitalni fotoaparati nad filmskim, bo tako klasičen analogni televizijski sistem, ki nas je spremljal več kot 60 let, zdaj zamenjala digitalna TV. Kakovost, enostavnost, cena in raznolikost digitalnih medijev so na vseh področjih premagali analogne.

Medtem ko so dejanski radijski signali, ki prenašajo digitalno TV enaki, kot tisti za analogno, so informacije glede slike in zvoka popolnoma drugačne. Analogna TV slika se prenaša kot neprekinjeno valovanje, digitalne TV podobe pa so kodirane v tok digitalnih podatkov.

Zaradi tega je digitalni TV signal zelo kompakten in odporen na motnje in interference, s katerimi se spopada analogna TV, zato sta slika in zvok na vaši digitalni TV vrhunske kakovosti. Če uporabljate tudi sodobno digitalno televizijo (LCD, DLP ali plazma TV), potem ste lahko prepričani, da je program, ki ga gledate, natanko tak, kot je odšel iz TV studia.

Digitalne podatke je mogoče tudi stisniti, tako se lahko več TV kanalov prenaša v istem oddajnem območju kot en sam analogen kanal, oddajajo pa se lahko dodatni podatki, kot so informacije o programu, več zvočnih sledi in informacije na zaslonu.

Digitalna satelitska TV pomeni, da lahko izbirate med več kanali boljše kakovosti z novimi storitvami, česar analogna televizija preteklosti ne more ponuditi.

Poglejte, kateri kanali so na voljo.