Otroci pomagajo otrokom


Astra daje nadarjenim otrokom priložnost, da pokažejo svojo ustvarjalnost in pomagajo svojim ne tako srečnim vrstnikom.


Astra
Talent Z začetkom šolskega leta se bo že tretje leto odvilo mednarodni umetniški natečaj za otroke Astra Talent. Otroci od 8 - 15 leta lahko narišejo svoje ideje, kako sateliti pomagajo ljudem. Ti niso dobri le za oddajanje TV signala vrhunske kakovosti, ampak na oddaljene lokacije, med drugim tudi ladje in letala, posredujejo internet in ostale podatke. Sateliti zagotavljajo navigacijo in so nujno potrebni v meteorologiji, kartografiji, okoljskih raziskavah in znanosti na splošno. V družbi Astra vsi komaj čakamo, s kakšno domišljijo se bodo otroci spopadli s to nalogo.

V preteklosti smo k sodelovanju povabili nekaj sto šol iz različnih držav in vsako leto smo zbrali več kot 1000 slik. Leta 2013 pa pričakujemo še veliko več, saj bo v projekt vključenih devet držav, največ do zdaj: Astra Talent Bolgarija, Češka Republika, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija in Srbija.

Strokovna žirija, ki bo tudi letos pod okriljem slovaške Nacionalne galerije, bo izmed vseh prispelih umetniških del izbrala 12. Njihovi avtorji bodo prejeli vredne nagrade, prav tako pa tudi še šest drugih otrok, ki jih bo javnost izbrala za najboljše www.astratalent.eu.

Lansko leto je imelo tekmovanje tudi dobrodelno noto, saj smo slike dali na dražbo, izkupiček od prodaje pa darovali Evropskim športnim igram za invalidno mladino. Tako so mladi umetniki dali invalidnim otrokom priložnost, da se družijo v zabavi in športu. Letos bodo sodelujoči v natečaju Astra Talent spet pomagali – za vsako prejeto sliko bo Astra darovala 1 EUR Zdravnikom brez meja.