O podjetju Astra


Astra odpre vrata v svet zabave in informacij za vas in vašo družino.

Zahvaljujoč Astri ne boste priljubljenih TV in radijskih kanalov sprejemali le v digitalni kakovosti, ampak tudi kanale v visoki ločljivosti slike (HDTV).  

Astra prenaša več kot 2500 televizijskih in radijskih kanalov, med katerimi boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo pisano na kožo. S satelitsko anteno pa imate lahko tudi širokopasoven dostop do interneta.

Astra je vodilni ponudnik Direct-to-Home (naravnost v dom, DTH) v Evropi. Satelitsko floto trenutno sestavlja 16 satelitov. Satelitski sistem Astra ponuja storitve več kot 142 milijonom gospodinjstev prek DTH-ja in kabelskih povezav ter več kot 2500 analognih in digitalnih televizijskih in radijskih kanalov. SES Astra prav tako nudi satelitske multimedijske, internetne in telekomunikacijske storitve podjetjem, vladam in njihovim agencijam.

 

Z več kot 356 kanali visoke definicije (HD) predstavlja Astra za vodilne evropske dobavitelje na svojih osnovnih orbitalnih položajih  najpomembnejšo platformo HDTV. Primarni orbitalni položaji Astrinih satelitov so 19.2° vzhodno, 28.2° vzhodno, 23.5° vzhodno, 5° vzhodno in 31.5° vzhodno.

SES je v celoti lastnik vodilnih satelitskih operaterjev na trgu, družb SES Astra in SES WORLD SKIES, solastnik družb Ciel v Kanadi, QuetzSat v Mehiki, kot tudi strateški partner infrastrukturnega satelitskega start-up projekta O3b Networks. SES s pomočjo globalne flote 52 satelitov ponuja vrhunske satelitske komunikacijske rešitve.